به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، ناصر اکبری روز یکشنبه ۲۵ خرداد افزود: ما هر سال در این ماه و فصل با افزایش طبیعی مصرف آب به دلیل گرم شدن هوا، استفاده مردم از کولرهای آبی و همچنین استحمام و دوش گرفتن بیشتر مواجه میشدیم اما امسال شرایط ویژهای بدلیل شیوع بیماری کرونا ایجاد شده و مصرف آب برای رعایت دستورهای بهداشتی این وضعیت را تشدید کرده است.
وی گفت: اوج (پیک) مصرف آب در اصفهان در دمای بالای ۳۳ درجه سانتیگراد اتفاق میافتد و به ازای هر درجه افزایش دما، مصرف آب بین ۲ تا سه درصد بالا میرود و در ۱۰ روز گذشته در ساعت ۱۴ بعدازظهر دمای اصفهان به حدود ۳۵ تا ۳۶ درجه رسید که به افزایش ۱۶ تا ۱۸ درصدی مصرف آب استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته منجر شد.
اکبری خاطرنشان کرد: میزان مصرف آب در فصل تابستان در استان در شرایط عادی نسبت به فصلهای دیگر ۳۵ درصد افزایش مییابد اما بر اساس پیشبینی هواشناسی، دمای هوا در تابستان امسال نسبت به سال گذشته ۲ تا سه درجه بیشتر خواهد بود که همین امر باعث افزایش پنج تا ۶ درصدی مصرف آب میشود.
وی ادامه داد: اگر این میزان را به ۳۵ درصد افزایش مصرف آب در شرایط عادی اضافه کنیم پیشبینی میشود که در هفته آینده و تابستان مصرف آب در استان اصفهان بیش از ۴۰ درصد نسبت به فروردین امسال افزایش یابد.
معاون بهرهبرداری و توسعه آب شرکت آبفا استان اصفهان گفت: همچنین پیشبینی میشود با روند موجود، مصرف آب در ماههای بسیار گرم امسال یعنی تیر و مرداد حدود ۲۳ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیشتر شود اما اگر مردم همراهی لازم را برای مدیریت درست مصرف آب داشته باشند، شرایط سخت به حداقل میرسد.
معاون بهرهبرداری و توسعه آب شرکت آبفا استان اصفهان با تاکید بر اینکه این خطه با کمبود منابع آبی مواجه است، گفت: با افزایش دمای هوا در روزهای آینده و شرایط ویژهای که بدلیل شیوع بیماری کرونا ایجاد شده است با افت فشار آب مواجه میشویم اما اگر مردم در مدیریت مصرف آب همکاری کنند مشکلات ما کمتر خواهد شد.
وی، توسعه زیرساختها و سامانههای کنترل توزیع آب را در این زمینه موثر خواند و افزود: شرکت آبفای استان اصفهان با اقدامات فنی جدید در حال توسعه این زیرساختها بویژه در کلانشهر اصفهان و شهرهای دیگری مانند خمینیشهر و شاهینشهر است.
اکبری، نیاز آبی سامانه آبرسانی اصفهان بزرگ (شامل ۵۶ شهر و ۳۴۰ روستا با حدود چهار میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت) در دمای ۳۸ درجه سانتیگراد را ۱۵.۵ متر مکعب بر ثانیه اعلام و اضافه کرد: ما در زمان حاضر با حدود سه متر مکعب کمبود آب در چنین شرایطی مواجه هستیم که برای حل آن نیاز به کمک و مدیریت هرچه بهتر مردم و توسعه زیرساختهای فنی برای توزیع عادلانه آب داریم.
وی با اشاره به کاهش جریان آب رودخانه زایندهرود، گفت: در یک دهه گذشته حدود سه تا پنج درصد آب شرب اصفهان از طریق چاههای فلمن تامین میشد اما در سالهای اخیر با بسته شدن رودخانه، برداشت از این چاهها کاهش بسیاری یافته و به صفر نزدیک شده است که این امر شرکت آبفا را برای تامین پایدار آب آشامیدنی با چالش مواجه میکند.
سایهبان بالای کولر، ۵۰ لیتر مصرف آب را کاهش میدهد
معاون بهرهبرداری و توسعه آب شرکت آبفا استان اصفهان درباره مدیریت مصرف آب توضیح داد: اگر مردم در این زمینه همراهی و همکاری داشته باشند و مصرف آب تا ۲۰ درصد کاهش یابد میتوانیم از تابستان امسال با حداقل مشکلات عبور کنیم.
اکبری با تاکید بر لزوم قرار دادن سایهبان بالای کولرهای آب و همچنین تنظیم پمپهای آب داخل کولر، افزود: یک کولر آبی متوسط در هر شبانه روز بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ لیتر آب مصرف میکند اما اگر سایهبان بالای سر آن قرار گیرد میزان مصرف آب آن ۵۰ لیتر کمتر میشود.
وی ادامه داد: ۵۰ لیتر کاهش مصرف آب در هر کولر، نقش بسزایی در پایین آمدن میزان مصرف آب در شهرهای بزرگ از جمله کلانشهر اصفهان دارد.
اکبری اظهار داشت: در شهرستان اصفهان با حدود ۲ میلیون نفر جمعیت، ۴۲۰ هزار مشترک آب وجود دارد که اگر فرض کنیم دستکم ۵۰ درصد آنها از کولر آبی استفاده میکنند و همه آنها سایهبان بالای کولر قرار دهند در یک شبانهروز حدود ۱۰ میلیون لیتر صرفهجویی میشود.
وی به مردمی که در خانه خود گلدان یا باغچه دارند توصیه کرد که از آب خاکستری ( آبی که یک بار استفاده شده و قابلیت استفاده مجدد دارد) برای آبیاری بهره بگیرند و گفت: استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف آب نیز ضروری است.
شرکت آبفا استان اصفهان یک میلیون و ۱۸۰ هزار مشترک دارد که حدود ۸۰۰ هزار مشترک آن خانگی هستند.
به گفته مسئولان و کارشناسان اگر مشترکان روزانه ۱۰ لیتر از مصرف آب خود بکاهند، هشت میلیون لیتر از منابع آبی کم نخواهد شد که رقم چشمگیری است.
نظر شما